A sofőr felelősségét is vizsgálják

Tűzcsapot "gázolt" egy villamospótló Budapesten

Tűzcsapot döntött ki egy, a 4-es - 6-os villamost pótló busz Budapesten a József körúton szerda délután - tájékoztatta Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t. A BKV a sofőr felelősségét is vizsgálja.

2009.08.05 19:10MTI

A busz a József körút és a Bérkocsis utca sarkán döntötte ki a tűzcsapot. A balesetben a busz is megrongálódott, de senki nem sérült meg és az utat sem kellett lezárni - mondta a sajtóügyeletes.

Kiricsi Karola, a BKV szóvivője az MTI-nek elmondta: a kiömlő víz miatt kár keletkezett egy személygépkocsiban és egy üzlethelyiségben is.

A helyszínelés és az anyagi károk mértékének felmérése még tart, ha vizsgálat lezárult és a felelősség tisztázódik, a közlekedési vállalat megtéríti az anyagi kárt - tette hozzá.

A BKV vizsgálja a sofőr felelősségét. A cég vezetése éppen szerdán reggel figyelmeztette a járművezetőket, hogy figyeljenek ezen a helyszínen a forduláskor, hiszen a csuklós buszok hátsó része kisodródhat a járdára.

A villamospálya felújítása miatt közlekedő pótlóbuszok ugyanis ezen a helyen fordulnak vissza a Margit híd irányába - mondta Kiricsi Karola.

A tömegközlekedésben a baleset nem okozott fennakadást, mert a további 57 pótlójárművel sikerült tartani az 1-2 perces követési időt - fűzte hozzá a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.