Cigicsempészeket fogtak

32 milliónyi koporsószöget kapcsoltak le a vámosok!

Hatezer karton csempészett cigarettát foglalt le a vám- és pénzügyőrség az elmúlt napokban, az áru értéke 32 millió forint - közölte a vámhatóság csütörtökön az MTI-vel.

2009.07.23 15:50MTI

A vámosok szerdán Monoron tartottak ellenőrzést, ahol egy lakóházból, az ahhoz tartozó melléképületből és az udvaron álló autóból háromezer karton, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

Mivel a ház bérlője sem a cigaretta származását, sem annak adózott voltát nem tudta igazolni, a hatóság lefoglalta a 16 millió forint értékű dohányárut és a gépjárművet is, a férfi ellen pedig jövedéki orgazdaság miatt indítottak eljárást - olvasható a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsokságának (VPOP) közleményében.

Szintén háromezer karton cigarettát találtak a vámosok egy házkutatás során Kisvárda és Tornyospálca között egy hétvégi házban. A 16 millió forintot érő csempészett cigaretta egy parkoló mikrobuszból került elő, a szakemberek a dohányárut lefoglalták és az ingatlan tulajdonosa ellen jövedéki orgazdaság miatt eljárást indítottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.