Kormányőr volt korábban a támadó!

Borotvával vagdosta össze egy házaspár testét a besurranó férfi

Megvagdosta egy ház lakóit a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Abádszalókon egy besurranó támadó szerdán kora hajnalban, a többi lakó a támadót elfogta.

2009.05.27 10:27MTI

A ház roma lakóit ért támadásról az Országos Cigány Önkormányzattól értesült az MTI, azt egyelőre rendőrségi forrás nem erősítette meg. Rostás László, az ÖCO elnökhelyettese az MTI-nek elmondta: az éjszaka az ablakon besurranó tettes két embert súlyosan megsebesített, őket kórházba szállították. 

A támadásban egy házaspár két tagját vagdosta meg a támadó a nyakukon, a mellükön és a lábukon, feltehetően egy borotvával. A két felnőtt között aludt kisgyermekük, neki nem esett baja. A ház többi lakója a helyszínen fogta el a támadót, aki eközben szintén megsérült. Őt is kórházba szállították - tette hozzá Rostás László. Elmondta még, hogy a támadót az őt elfogók személyesen ismerték, többször tett a romáknak szánt fenyegető kijelentéseket. 

Az ÖCO alelnöke úgy tudja, hogy a kiérkező rendőrök már megkezdték a helyszínelést, amely most is tart. A rendőrség nyomoz Szabó Zita százados, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a rendőrség nyomozás kezdett emberölés kísérlete miatt. 

A megyei rendőrség forrónyomos csoportja nyomoz az ügyben. Az elfogott támadóról szólva elmondta: egy negyvenhat éves férfi, aki jelenleg kórházban van. A támadás hajnali három óra körül történt - tette hozzá.

Hazaengedték a kórházból a megsebesített férfit

Hazaengedték a kórházból azt a férfit, akit szerda hajnalban az otthonában sebesítettek meg a feleségével együtt Abádszalókon. Az ügy vizsgálata jelenleg is tart, a környéket lezárta a rendőrség. A megsebesített házigazda, P. Csaba a helyszínen az MTI-nek elmondta: támadójuk surranót, terepszínű nadrágot és "izompólót" viselt, az oldalán pisztolytáska lógott. Az abban lévő fegyvert nem használta, ám az a csetepaté közben kiesett a lakásban. 

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) konfliktuskezelő bizottságának külsős tagja előre megfontolt szándékú, rasszista indítékú gyilkossági kísérletnek nevezte az abádszalóki roma család megtámadását. Szőcsi Lajos az MTI kérdésére válaszolva úgy nyilatkozott: a család csupán helybeliként ismerte a támadót, ám semmi kapcsolatuk nem volt egymással. Így a kitervelt emberölés szándékán kívül nem lehetett egyéb magyarázata a helyiek szerint korábban kormányőrként is szolgált, szélsőséges nézeteket valló, feltételezéseik alapján a Magyar Gárdával is kapcsolatban álló elkövető tettének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.