A romák be tudnak-e illeszkedni?

Fodor: a magyar cigányság jövője az egyik első számú nemzeti kérdés

Ha ma Magyarországon van nemzeti kérdés, akkor az első számú az, hogy mi lesz a magyar cigányság jövője, az, hogy a romák be tudnak-e illeszkedni a magyar társadalomba, képesek lesznek-e annak sikeres részévé válni - mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatón Fodor Gábor, miután több roma civil szervezet képviselőivel találkozott.

2009.05.06 13:20MTI

Az SZDSZ elnöke közölte, hogy abban a helyzetben, amikor növekszik az előítélet és az erőszak, jelentősége van a cigányság melletti kiállásnak. 

A politikus elmondta, hogy véleményük szerint a Bajnai-kormánynak több lépést is meg kell tennie az ügyben. Ezek között említette az oktatás, a foglalkoztatás és a lakhatás kérdéseinek megoldását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.