Magyar Gárda a Jobbik párthadserege

Fodor: a Jobbik neonáci párt

A Jobbik neonáci párt, ezt bizonyította a múlt hétvégei megmozdulás is - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Fodor Gábor. Az SZDSZ elnöke kijelentette, hogy a Magyar Gárda a Jobbik párthadserege, méghozzá egy olyan párthadsereg, amelynek léte alkotmányellenes.

2009.04.22 12:23MTI, Fotó: MTI

A politikus közölte, az SZDSZ elvárja, hogy azok a pártok - elsősorban a Fidesz és a KDNP -, amelyek korábban együttműködtek a Jobbikkal, szakítsák meg a kapcsolatot a párttal.
 
Fodor Gábor kitért arra is, hogy a gazdasági válság mellett foglalkozni kell a társadalmi válsággal is, ezért az SZDSZ egy hat pontból álló javaslatcsomagot nyújt be a kormánynak. 

Ebben egy átfogó roma integrációs program kidolgozása, a gyülekezési- és a szólásszabadságot érintő kérdések kezelése, a leszakadó kistérségek felzárkóztatása, a halmozottan hátrányos helyzetű státusz iskolai mérési feltételeinek megteremtése, az esélyegyenlőségi miniszteri biztosi poszt visszaállítása és az ügynökakták nyilvánosságra hozatala szerepel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.