A halál oka: fulladás

Képek! Megtalálták Ophélie holttestét a Dunában

Elképzelhető, hogy megtalálták a decemberben eltűnt francia diáklány, Ophélie Bretnacher holttestét Budapesten, Csepelen a Dunában csütörtök este - közölte Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese az MTI-vel. Budapest főkapitánya szerint az elsődleges adatok nem utalnak bűncselekményre.

Képekben: megtalálták a francia lány holttestét képgaléria

2009.02.13 07:02MTI

Az eddigi információk alapján "nem zárható ki", hogy a decemberben eltűnt francia diáklány holttestét találták meg. A csepeli szabadkikötőnél a helyszíni szemle ezekben a percekben is tart. Délután hat órakor hajósoktól érkezett a vízi rendőrséghez jelzés arról, hogy a Duna XXI. kerületi szakaszán holttestet láttak. 

Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya a Népszabadság internetes oldala szerint azt mondta, hogy "testalkata és a ruházata alapján nagy valószínűséggel a decemberben nyomtalanul eltűnt Ophélie Aurélie Bretnacher holttestét találták meg". 

A rendőrfőkapitány szerint az elsődleges adatok nem utalnak bűncselekményre, a holttesten csak az látszik, hogy több mint két hónapot vízben volt. A rendőrség DNS- és szakértői vizsgálatokat kért, tisztázandó az elhunyt személyazonosságát, valamint azt, hogy baleset vagy bűntény áldozata lett-e - írja a nol.hu. Ophélie Bretnacher az Erasmus program keretében érkezett Magyarországra tavaly szeptemberben. 

A 22 éves lányt utoljára december 4-én éjjel egy szórakozóhelyen látták, ahonnét haza indult. Azóta nem tudnak róla. Kézitáskáját, benne személyazonossági irataival és mobiltelefonjával a Lánchídon találták meg eltűnése éjszakáján. A rendőrség korábbi közlése szerint eltűnésének éjjelén a lány egy Dohány utcai szórakozóhelyen alkoholt fogyasztott, majd nem a megszokott útvonalon indult el hazafelé budai lakásába. A térfigyelő kamerák által rögzített utolsó felvételek, amelyeken látható, éjjel háromnegyed kettőkor készültek a Roosevelt térnél. Az eljárás során a héttagú nyomozócsoport mintegy negyven embert hallgatott ki.
 
Korábban a dunai vízi rendészet a rajnai csendőrszolgálattal közösen egy nagyteljesítményű szonárral (hangvisszaverődés alapján kereső berendezéssel) átvizsgálta a Duna Lánchíd alatti szakaszát, de holttestet nem talált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.