Rendőrség

80 kiló jéggel mentették meg egy férfi életét a rendőrök

Egy eszméletlen férfi életének megmentéséhez tették oda magukat az érdi egyenruhások.

2020.07.06 07:28ma.hu

Egy érdi társasház mélygarázsában talált rá egy állampolgár egy autóban ülő, kormányra borult, szólongatására nem reagáló, eszméletlen férfire 2020. július 2-án. Segélyhívására mentők és rendőrök érkeztek. A mentőorvos életmentő beavatkozásából az egyik rendőr is kivette a részét és hasznosította mentőszakápolói képesítését.

A beteg 40 ˚C feletti testhőjét sürgősen csökkenteni kellett, a helyszínen azonban ehhez semmiféle eszköz nem állt rendelkezésre. Az egyenruhások egy közeli benzinkútra hajtottak, ahol 80 kilogramm jeget pakoltak a rendőrautó csomagtartójába, majd szállították a helyszínre. A férfi további, biztonságos lélegeztetéséhez utánpótlásra volt szükség, ezért visszapattantak a szolgálati gépkocsiba, az érdi mentőállomásra száguldottak, ahonnan oxigénpalackkal tértek vissza.

A beteget végül stabil állapotban sikerült kórházba vinni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.