Egyre durvább az ügy

Pátyi horror: csecsemők holttestét is hazahordta a halottszállító

A férfi 60 hordónyi emberi maradványt tárolt az udvarán. Szabadlábon védekezhet.

2020.06.25 11:34ma.hu

Gőzerővel zajlik a nyomozás a pátyi halottszállító, R. Dénes ügyében. Szomszédai szerint a férfi rendszeresen mosott a kertjében halottszállításhoz használatos fémkoporsókat, de az is többször előfordult, hogy éjjel alágyújtott a fészer közelében tartott hatalmas üstöknek.

Múlt csütörtökön rendőrök lepték el a portát, ahol mintegy 60 hordónyi emberi maradványra bukkantak. A Bors információi szerint a testrészek megsemmisítése már megkezdődött. Sajtóhírekkel ellentétben nem szükséges az igen költséges DNS-vizsgálatok elvégzése, ugyanis a testrészek nem bűncselekmények áldozatainak maradványai, hanem műtétekből, amputálásos operációkból, abortuszokból származnak.

A lap informátora szerint ezek a testrészek "klasszikus szervkereskedelemre alkalmatlanok, nincs piaci értékük, és nem is úgy tárolta őket az érintett, ahogy a szigorú protokoll megkövetelné, amennyiben orvosi felhasználásra szánta volna azokat".

Magyarán olyan maradványokról beszélünk, amelyeket már megsemmisítésre kellett volna elszállítani.

Halva született csecsemők maradványai is előkerültek, illetve olyan abortumok, amelyeknél a magzat életkora még lehetővé tette a terhességmegszakítást.

A halottszállítós szakmában úgy vélik, hogy a férfi alighanem a testrészek megsemmisítésével kapcsolatban vállalhatott kötelezettséget, amelyet aztán nem teljesített. Azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy az ügynek lesznek még további gyanúsítottjai. A rendőrség emberi test tiltott felhasználása ügyében nyomoz, amelyért alapesetben három évet kaphat. R. Dénes szabadlábon védekezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.