Két fiú bántalmazta a lányt

Nemi erőszak egy tiszalöki intézetben

Erőszakos közösülés bűntette miatt vett őrizetbe két 16 éves fiút a Tiszavasvári Rendőrkapitányság. Egy értelmi fogyatékkal élő gyerekekkel foglalkozó tiszalöki bentlakásos iskola egyik lány-neveltje tett feljelentést, miután két fiú bántalmazta és megerőszakolta - értesült az Objektív Hírügynökség.

2009.01.06 12:48Objektív Hírügynökség

A gyanúsítottak szintén az intézmény lakói, szobájuk ugyanazon a folyosón volt, mint a megerőszakolt lányé.

A fiatalkorúak beismerő vallomásukban elmondták, hogy készültek az erőszakra, ezért egyikük már a téli szünetben tolózárat szerelt fel a szobájuk ajtajára. Az egyik fiú a megalapozott gyanú szerint karácsony előtt is megerőszakolta a lányt, aki erről akkor nem szólt senkinek.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság eljárása során az őrizetbe vett gyanúsítottak elmeállapotát is vizsgálják.

A törvény szerint a bűncselekmény súlyosabban minősül, ha az erőszakot többen követték el, ezért 5-10 évig terjedő szabadságvesztés róható ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.