Robert De Niro filmje került össztűz alá!

Erőszakot propagál a plakát? Újabb poszterbotrány Angliában!

Az egyes vélemények szerint az erőszakot propagáló, ezért betiltott Wanted-plakátok után újabb film, az Al Pacino és Robert De Niro nevével fémjelzett A törvény gyilkosa című krimi hirdetése került össztűz alá.

2008.12.20 17:30ma.hu

A filmet reklámozó plakátot ugyanis szerencsétlen módon kitették a londoni Stockwell metróállomáson is, ahol 2005. július 22-én a Scotland Yard kommandósai agyonlőtték a 27 éves brazil Jean Charles de Menezest, mivel az ártatlan bevándorlót öngyilkos merénylőnek hitték.
 
A filmplakát és a tragédia helyszínének egyezése önmagában még nem is volna baj, csakhogy a poszteren a következő szlogen szerepel: 

"There's nothing wrong with a little shooting as long as the right people get shot" - azaz: "Nincs semmi baj egy kis lövöldözéssel, amíg a megfelelelő embert lövik le".
 
A brit reklámfelügyeleti hatóság, az Advertising Standards Authority (ASA) hivatalos véleménye szerint egyértelmű, hogy az eset hátterében nem állt szándékosság, de ilyen összefüggésben a plakáton olvasható szöveg nemcsak kegyeletsértő és bántó, de a jóízlés határait is feszegeti.
 
A Magyarországon december 25-én bemutatandó A törvény gyilkosa című filmben egyébként Robert De Niro és Al Pacino nyugdíjazás előtt álló rendőrnyomozókat alakítanak, akik mielőtt letennék jelvényüket, még egy utolsó közös nyomozás során el akarják kapni azt a bennfentes sorozatgyilkost, akinek áldozatai egytől egyig felmentett bűnösök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.