Bűnügy

Életfogytiglani börtönt kapott a nyolc betegét meggyilkoló ápolónő

Áldozatai között egy magyar származású férfi is volt.

2017.06.27 10:22ma.hu
hirdetés
Fotó: AFP

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték hétfőn Elizabeth Wettlaufert, aki a vád szerint 2007 és 2014 között öt nőt és három férfit ölt meg két kanadai idősek otthonában - írja a BBC.

A bíró a halál árnyékának nevezte a 49 éves gyilkost, aki átkelt áldozatain. A vádlottal közölték, hogy talán sosem szabadulhat a rács mögül.

"Hatalmas fájdalmat, szenvedést és halált okoztam. A sajnálom túl gyenge szó ide. Nagyon sajnálom" - mondta Wettlaufer az ítélethirdetés után.

Az áldozatok több családtagja is a teremben volt a tárgyalás idején.

A magyar származású Arpad Horvath, akinek édesapját szintén Wettlaufer ölte meg, úgy fogalmazott, hogy a volt nővér beszéde csak felidegesítette őt. "Egy ilyen bocsánatkérés idő-, papír- és levegőpazarlás" - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.