Bűnügy

Nyolc betegét gyilkolta meg egy kanadai nővér

Elizabeth Wettlaufer halálos inzulininjekciót adott be idős betegeinek. Egyik áldozata magyar származású volt.

2017.06.02 09:30ma.hu
Fotó: AFP

Bűnösnek vallotta magát csütörtökön Elizabeth Wettlaufert, aki a vád szerint nyolc beteg életét oltotta ki ápolóként - írja a BBC.

A kanadai rendőrség tavaly októberben vette őrizetbe a 49 éves nőt, miután az évek során többen furcsa körülmények között haltak két Ontario állambeli idősek otthonában.

A tárgyaláson több áldozat hozzátartozói is megjelentek. A nővér bevallotta, hogy halálos inzulininjekciót adott be a pácienseknek.

Mikor a bíró arról kérdezte, hogy előre megfontolt szándékkal követte-e el a gyilkosságokat, a nővér röviden úgy felelt: "Igen".

Wettlaufer 2007 és 2014 között nyolc 75 és 96 év közötti betegét ölte meg. Az áldozatok közt öt nő és három férfi volt, egyikük magyar származású. 

A bíróság június második felében hoz ítéletet az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.