Túladagolás

Újabb Fekete Angyal - olasz nővér osztogatta a halált

13, többségében 80 éves ápolttal végzett 2014 és 2015 között az 55 éves ápolónő. Tettét gyógyszer-túladagolással követte el minden esetben. Az ápolónőt korábban depresszióval kezelték.

2016.03.31 15:19MTI

Az olasz csendőrök vádjai szerint a nővér egy toscanai kórházban 13 pácienst gyilkolt meg tavalyelőtt és tavaly gyógyszertúladagolással. Az áldozatok többsége 80 év körüli volt.

A gyilkosságokat a vádak szerint egy Heparin nevű hatóanyag túladagolásával követte el. A szer véralvadásgátló. Az áldozatok vérében az előírt mennyiség tízszeresét mutatták ki vizsgálatok, ami súlyos belső vérzésekhez vezethetett - közölte a nap folyamán az olasz csendőrségnek az ügyben illetékes részlege.

A 61 és 88 év közötti páciensek mindegyike a Livorno melletti Piombino település állami fenntartású kórházának intenzív osztályán feküdt, ahol különböző betegségek miatt kezelték őket.

Egyikük sem forgott életveszélyben a hatóságok szerint, illetve a páciensek többségénél a gyógyszeres kezelés során nem írták fel a Heparint. Az áldozatok között egyaránt voltak férfiak és nők is.

Két évtizede dolgozott ápolónőként Piombinóban

Az eredetileg liguriai születésű ápolónő az 1980-as évektől élt Olaszország Toscana tartományában. Húsz éven át dolgozott a piombinói kórház intenzív osztályán, mígnem tavaly októberben egy másik osztályra helyezték át.

Úgy tudni, hogy depresszió miatt kezelés alatt állt. Jelenleg szándékos emberölés vádjával a pisai börtönben tartják fogva.

Az olasz csendőrség egészségügyi bűncselekményekben illetékes részlege tavaly júniusban indított nyomozást, mivel statisztikai rendellenességet vettek észre a piombinói kórház altatási és újraélesztési részlegén.Ez nem az első eset az utóbbi években, hogy az olasz állami egészségügyi rendszerben dolgozó ápolónőt sorozatgyilkossággal vádolnak.

A hónap elején egy ravennai bíróság életfogytiglani börtönre ítélt egy ápolónőt, aki káliuminjekcióval ölt meg egy 78 éves pácienst, s további tíz gyanús halálesetben is nyomozást folytatnak ellene.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.