Turizmus

Figyeljen, merre kirándul, mert éles lőfegyverrel gyakorlatoznak több helyen!

2016 decemberében bizonyos helyeken és időpontokban éleslövészetet és egyéb katonai gyakorlatot tartanak, amelyek turista utakat is érintő belépési illetve áthaladási korlátozásokkal járhatnak.

2016.12.03 09:06ma.hu

A Magyar Természetjáró Szövetség oldalán jelent meg a Bakony Harckiképző Központ felhívása, miszerint december folyamán a turistautakat is érintő honvédségi területeken éles lőfegyverrel gyakorlatoznak. Az esetleges balesetek elkerülése végett kirándulás előtt fontos előre tájékozódni az érintett útvonalakról.

A katonai gyakorlatok ideje alatt bizonyos területeken szigorú belépési vagy áthaladási korlátozások léphetnek érvénybe. Mindazonáltal, a biztonsági intézkedések ellenére a gyakorlat a lezáratlan, környékbeli turistavonalakon is hallható lehet, ami esetleges riadalmat okozhat.

A hajmáskéri lőtér környékén erős zajhatásokra több alkalommal is számítani kell. December 8-án, 15-én és 22-én 8-21 óra között robbantások zavarhatják meg a környékben lakók és kirándulók nyugalmát, míg 6-án és 7-én 22 óráig alacsonyan szálló repülőkre is számítani kell - még a lakott területtől 100 méteres távolságban is. December 12-én és 16-án pilóta nélküli repülővel, úgynevezett drónokkal és egyéb katonai gépjárművekkel is találkozhatnak az arra járók.

Gyulafirátót térségében is jelentős zajhatás várható a hónapban: 6-án és 7-én, valamint 12-én és 16-án főként a repülőgépes gyakorlatozás kelthet riadalmat.

Bakonykúti környékén december 13-án reggel fél 8-tól egészen 16 óráig tartanak az egyéni lőgyakorlatok. Ekkor a zajhatások mellett katonai gépjárműveket is mozgatnak majd, ami miatt időszakos forgalomkorlátozással és útlezárással is számolni kell.

A tervezett katonai lövészetek nem érintik a bakonykúti Ötfa gyakorlóteret, az újdörögdi lőtér vidékét és a tatárszentgyörgyi gyakorlóteret sem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.