Iron Sword

Nagyszabású NATO-hadgyakorlat indul Livániában

A Vaskard (Iron Sword) nevű manőveren 11 ország 4000 katonája vesz részt.

2016.11.16 18:22MTI

Litvániában november 20. és december 2. között nagyszabású NATO-hadgyakorlatot tartanak, a Vaskard (Iron Sword) nevű manőveren 11 ország 4000 katonája vesz részt - közölte szerdán Valdemaras Rupsys dandártábornok, a litván szárazföldi erők parancsnoka.

“Az idő múlása korábban nem látott, új kihívások elé állítja a fegyveres erőket. Szükséges felkészíteni az alakulatokat és a vezérkarokat is, hogy hatékonyan reagálhassanak ezekre” – emelte ki a dandártábornok.

A manőver során a NATO-szövetségesek gyakorolni fogják a támadó és védekező műveletekben való együttműködést, az alakulatok áttelepítését az erők összevonásához használt térségekbe, valamint a városi területen folytatott harci tevékenységet.

Az Iron Sword nevű hadműveleten Nagy-Britannia, Németország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Kanada, Lengyelország, Románia, Szlovénia, az Egyesült Államok és Észtország vesznek részt katonai kontingensekkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.