M1 Híradó

Balesetek áldozatainak adataival üzletelt egy kaposvári ügyvéd

Az ügyvéd baleseti helyszínelőknek és kórházi dolgozóknak fizetett a kiszivárogtatott adatokért.

2016.09.15 19:34MTI

A Hirado.hu információi szerint az ügyvéda megszerzett információk birtokában felkereste a sérülteket, és rávette őket arra, hogy - az ő képviselete mellett - indítsanak kártérítési pert.

A rendőrök és a kórházi dolgozók több mint száz sérült adatait adták át az ügyvédnek, aki ezért több millió forintot fizetett, az ügyet a Nemzeti Védelmi Szolgálat leplezte le - írták.

A hirado.hu információja szerint a Központi Nyomozó Főügyészség tizenegy ember ellen emelt vádat, az ügyvédnek bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés, valamint személyes adattal visszaélés miatt kell bíróság elé állnia.

A vádlottak között van négy baleseti helyszínelő, a megyei kórház egyik orvosa és két nővér is - olvasható a honlapon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.