Hamis

Kilencvenmillió forint értékben gyógyszereket foglaltak le

A hamis gyógyszerek forgalmazása és az engedély nélküli internetes patikák felszámolása ellen indított IX. Pangea akció nemzetközi szinten és Magyarországon is jelentős sikerrel zárult.

2016.06.23 11:29MTI

Több mint kilencvenmillió forint értékben foglalt le gyógyszereket a rendőrség Magyarországon a Pangea elnevezésű nemzetközi razzia keretében - jelentette be az ORFK képviseletében Csákó Ibolya alezredes csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Ilku Lívia, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportjának vezetője azt mondta: a hamis gyógyszerek forgalmazása és az engedély nélküli internetes patikák felszámolása ellen indított IX. Pangea akció nemzetközi szinten és Magyarországon is jelentős sikerrel zárult.

Az Interpol irányításával, 103 ország 193 hatóságának közreműködésével május 30. és június 7. között megrendezett razzia keretében 53 millió dollár (körülbelül 14,5 milliárd forint) értékben több mint 12 millió hamis tablettát foglaltak le. Az intézkedések száma az elmúlt évihez viszonyítva jelentősen nőtt: világszerte 700 nyomozás indult, 393 embert tartóztattak le és 4392 weboldalt függesztettek fel - tette hozzá a HENT munkacsoport-vezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.