Illegális bevándorlás

Előzetes letartóztatásba került a budapesti nőt megtámadó pakisztáni férfi

A pakisztáni férfit korábban a határon fogták el tiltott határátlépés miatt. Menekültkérelmét elutasították, ez ellen fellebbezett, hat hónappal később Bicskére került, majd onnan érkezett Budapestre.

2016.06.20 12:53MTI

Előzetes letartóztatásba került az a 20 éves pakisztáni férfi, aki a gyanú szerint a múlt héten késsel támadt egy fiatal nőre Budapesten azért, hogy az értékeit megszerezze - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn.

A közleményben azt írták, a nyomozás adatai szerint csütörtök éjjel a VIII. kerületben a pakisztáni férfi egy késsel fenyegette meg a nőt, aki ennek hatására átadta neki az értékeit. A férfi ezután elmenekült a helyszínről, a rendőrök azonban másnap elfogták.

Közölték, az ügyészség kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. Az ügyészi indítvány szerint a bűncselekmény jelentős tárgyi súlyú, emellett a pakisztáni állampolgárságú férfi Magyarországon sem lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel, sem jövedelemmel nem rendelkezik, ezért fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

A bíróság a gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte, a végzés azonban nem jogerős - tették hozzá.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton az M1 aktuális csatornán azt mondta, a pakisztáni férfit korábban a határon fogták el tiltott határátlépés miatt. Menekültkérelmét elutasították, ez ellen fellebbezett, hat hónappal később Bicskére került, majd onnan érkezett Budapestre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.