Illegális bevándorlás

Pakisztáni férfiak körbevettek három nőt és molesztálták őket a Schlossgrabenfesten

Ismét szexuális zaklatás miatt tettek feljelentést egy német fesztivál vendégei.

2016.05.31 21:54MTI

Szexuális zaklatás miatt rendőrséghez fordult egy múlt heti németországi szabadtéri fesztivál 26 vendége.

A Spiegel Online hírportál rendőrségi sajtóközleményeken alapuló keddi összefoglalója szerint a Hessen tartománybeli Darmstadtban tartott négynapos Schlossgrabenfest fesztivál utolsó napján, vasárnap kora hajnalban három fiatal nő a rendőrséghez fordult segítségért. Arról számoltak be, hogy férfiak körbevették és molesztálták őket.

A rendőrség őrizetbe vett három feltételezett elkövetőt, akik valószínűleg további 2-3, egyelőre ismeretlen társukkal együtt zaklatták az áldozatokat. A 28 és 31 év közötti feltételezett elkövetők pakisztáni menedékkérők, időközben eljárást indítottak ellenük, de szabadlábra helyezték őket.

Hétfőn további 15 áldozat - többnyire fiatal nő - fordult a rendőrséghez. Leírásuk szerint a támadók dél-ázsiai férfiak voltak.

A Hessischer Rundfunk tartományi közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint kedd délutánig 26 nő jelentkezett a rendőrségnél, de a feljelentés procedúrája még nem minden esetben ért véget, a hivatalos feljelentések száma így egyelőre 14.

A Schlossgrabenfest a legnagyobb zenei fesztivál Hessenben, több mint 400 ezren vettek részt rajta.

A darmstadti esetekhez hasonló molesztálások történtek szilveszterkor több német nagyvárosában. A nők sérelmére tömegesen elkövetett szexuális zaklatások és lopások elkövetői a hatóságok szerint többnyire észak-afrikai fiatalok voltak, akik csoportosan körbevették, molesztálták és meglopták az áldozatokat. Ilyen esetek májusban is történtek Berlinben a kultúrák karneválján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.