Targonca nyitotta a titkos bejáratot

Kábítószer-ültetvény a föld alatt - képek, videók

Egy földalatti marihuána ültetvényt számoltak fel a Hajdú-Bihar megyei nyomozók Tégláson.

2016.05.25 15:04MTI
police.hu

A rendőrség közleménye szerint a rendőrök május 18-án olyan információhoz jutottak, hogy egy debreceni férfi nagyobb mennyiségű kábítószert akar vásárolni egy téglási lakostól. Aznap este a kábítószer átadásakor ütöttek rajta a két férfin. M. Sándor a rendőröket látva megpróbált elmenekülni, közben eldobta a nála lévő kábítószert.

A nyomozók elfogták a 39 éves debreceni férfit, az eldobott, körülbelül fél kilogramm marihuánát pedig lefoglalták. A két gyanúsított otthonában házkutatást tartottak: a 47 éves P. László házának garázsában 90 kilogramm vágott dohányt, míg M. Sándor lakásában 1900 doboz, zárjegy nélküli cigarettát találtak. Erről értesítették a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV).

police.hu

A közlemény szerint a helyszínen olyan adat merült fel, hogy P. László Téglás külterületén, egy házban nagyobb mennyiségben tart értékesítés céljából kábítószert. A rendőrök az ott tartott házkutatáskor további 645 kilogramm vágott dohányt és dohánylevél-darálót találtak, amelyet a pénzügyőrök a helyszínen lefoglaltak és jövedéki igazgatási eljárást indítottak.

A rendőrök a tanyát átvizsgálva észrevették, hogy az egyik melléképület padlójának a széle megrepedt. A gyanúsított a nyomozóknak megmutatta, hogy a padló a titkos bejárata egy föld alatti kábítószer-ültetvénynek.

police.hu



A betonpadlót egy földbe süllyesztett villástargonca hidraulikarendszere emelte fel, úgy lehetett lejutni az ültetvényhez. A nyomozók a föld alatt kiépített helyiségben 224 tő - különböző fejlettségű - vadkendert, körülbelül 4,5 kilogramm, előre csomagolt marihuánát és a kábítószer-termesztéshez szükséges eszközöket foglaltak le.

A botanikus szakértő elsődleges véleménye szerint a növények kábítószernek minősülnek. A gyanúsítottól lefoglalt "white widow", úgynevezett fehér özvegy kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 50 millió forint, míg a dohányárué meghaladja a 11 millió forintot.

A rendőrség P. László ellen kábítószer-kereskedelem bűntett, míg M. Sándorral szemben kábítószer birtoklása bűntett gyanúja miatt indított nyomozást. A NAV nyomozói költségvetési csalás és jövedékkel visszaélés elősegítése bűntett gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

A két férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.