Nemzetközi szervezet tagjai lehetnek

Pénzmosással gyanúsított társaságot fogtak el a Balaton-felvidéken

A négy férfiról azt gyanítják a rendőrök, hogy egy nemzetközi bűnszervezethez tartoznak, mindegyiküket összehangolt akció keretében fogták el.

2016.05.12 08:23Havariapress

A Nemzeti Nyomozó Iroda a közelmúltban indított nyomozást egy több tagú társaság ellen, melyről azt feltételezik, hogy évek óta segítséget nyújtott egy nemzetközi bűnbandának abban, hogy a más országokban csalással szerzett pénzt ,,tisztára mosták", majd ezt az összeget kínai bankszámlákra továbbították.

A bűncselekményből származó pénz eredetének leplezése céljából az elkövetők több céget alapítottak, bankszámlákat nyitottak, majd ezeket felhasználva végeztek pénzügyi műveleteket.

A nyomozás eddigi adatai szerint a négy férfi összesen több mint egy millió euró pénzmosásában működött közre.

A gyanúsítottakat egy több megyében zajló, összehangolt akció keretében fogták el a nyomozók, akik összesen 12 helyszínen tartottak házkutatást, s ezek során nagy mennyiségben foglaltak le külföldi és magyar bankszámlakivonatokat, illetve cégiratokat.

A négy veszprémi, pétfürdői és balatonfüredi férfival szemben a további eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le, amely egyben kezdeményezte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.