Harc a pénzmosás ellen

Kétszázmilliárdot akasztott meg a NAV

Jóval több átutalást állítottak meg tavaly hazánkban a pénzmosás elleni rendelkezések miatt a korábbiakhoz képest.

2016.02.23 08:49ma.hu
hirdetés

Naponta átlagosan 23 szokatlan ügyletről kapott bejelentést tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) berkeiben működő pénzmosás elleni iroda - írja a Magyar Idők.

Az elmúlt évben majdnem 8400 jelzés futott be, ami némiképp alulmúlja a korábbi értéket: 2014-ben ugyanis 9600 eset részleteit tárták az arra jogosultak a hatóság elé.

Miközben a bejelentések száma a korábbiakhoz viszonyítva csökkent, addig a felfüggesztett átutalásoknál meredek emelkedés mutatkozik.

Két évvel ezelőtt nagyjából 150 alkalommal blokkolta a pénzmozgást az érintett szolgáltató vagy a pénzmosás elleni iroda, tavaly viszont az esetszám már bőven 300 fölött volt.

2014-ben csaknem 3 milliárd forintot érintett a fellépés, a múlt évben viszont majdnem 200 milliárd forint átutalása elé gördítettek akadályt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.