Embertelen :(

Brutális állatkínzás: harci kutya elé vetették a kóbor macskákat

Folyamatosan ,,kapd el, kapd el!" kiáltásokkal uszították a kutyát, miközben az marcangolta a védekezésképtelen macskákat.

2016.05.10 10:01Havariapress

Vádat emelt az ügyészség azzal a fiatallal szemben, aki gyerekkorú társával együtt harci kutyával tépetett szét több kóbor macskát Átány községben - jelenti a HavariaPress.

A tizenéves vádlottat a vádirat alapján több bűncselekmény miatt is bűnösnek mondhatja ki a bíróság, társával szemben ugyanakkor - büntethetőséget kizáró okból - meg kellett szüntetni a nyomozást.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2014 nyarán Átányban elkapott egy, az utcán kóborló macskát, majd a lábait - nála fiatalabb rokona segítségével - összekötözte, és otthonában egy bullterrier fajtájú kutya előtt kezdte húzogatni, mindaddig, amíg az rá nem vetette magát a védekezésre képtelen állatra. A fiúk mindeközben folyamatosan ,,kapd el, kapd el!" kiáltássokkal uszították a kutyát, mely végül széttépte a macskát.

Két hét elteltével a fiatalok egy újabb kóbor macska életét oltották ki, ugyanezen a kegyetlen módon. 2015 tavaszán a fiúk elhatározták, hogy egy a lakásukhoz közeli beépítetlen telken kutyaviadalt is tartanak, harci kutyáik részvételével, ennek során a kettejük kutyáit egymásra uszították, és mintegy negyed órán keresztül folyamatos hergeléssel véres harcra buzdították őket.

Mindezek alapján az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a 14. életévét betöltött fiút állatkínzás bűntettével, valamint tiltott állatviadal szervezésének bűntettével vádolja, mely bűncselekmények halmazata esetén a törvény négy évet meghaladó tartamú szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi.

A büntetlen előéletű, cselekményét beismerő vádlottal szemben az ügyészség - tárgyalás mellőzésével - fiatalkorúak fogháza fokozatú főbüntetés kiszabására tett indítványt, azzal, hogy a bíróság a szabadságvesztés végrehajtását próbaidőre függessze fel, ugyanakkor a próbaidő tartamára rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét.

Az ügyészi álláspont szerint a 16 éves elkövető esetében ezek a büntetések és intézkedések együttesen alkalmasak lehetnek a büntetési célok elérésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.