Állatkínzás

Brutális körülmények között tartotta a kínai a két németjuhászt

Saját székletükbe tapostak, kisebb mozdulatra is összehúzták magukat, borzalmas állapotban talált a két kutyára az Állatmentő Liga. Valószínűleg a közelgő kínai kutyahús fesztiválra akarta feltálalni őket "gazdájuk".

2016.05.06 12:01ma.hu
Állatmentő Liga FB-oldal

"Május 4-én hajnalban a fővárosi rendészeti intézet kérte a segítségünket a X. kerületbe két németjuhászhoz, akik a nagy telepen rohangálnak" - írta Facebook-oldalán az Állatmentő Liga.

Kiérkezésükkor a kutyák nem voltak meg, viszont a kutyák kínai tulajdonosa furcsán viselkedett. "Nem akarta a kutyákat sem, illetve az oltási könyvüket sem megmutatni, ezért rendőri segítséget kértünk és így jutottunk be a borzalmas tartási helyre" - áll a posztban.

A saját székletükbe tapostak, kisebb mozdulatra is összehúzták magukat, borzalmas állapotban voltak chip és oltás nélkül. Folyamatosan ellenmondásba keveredett a "gazda" a hatóságokkal, akiknek csak azt mondta, az ügyvédje szétszedi az állatvédőket.

Az állatok élelme tészta, rohadt káposzta és chili paprika volt, amiben élő csiga volt a feltét (kutyának mérgező lehet) .

"Miután több információ is jött arról, hogy a közelgő kínai kutyahús fesztivált akarja így megünnepelni és lehetséges, hogy ételnek szánta őket, egyértelműen a lefoglalás mellett döntöttünk a rendőrséggel együtt" - tették hozzá. Azóta az állatorvosi szakvélemény is alátámasztotta az állatkínzást. Feltételezhetően azért verte őket a kínai tulajdonosuk, hogy ízletesebb legyen a húsuk. A "gazda" ellen eljárás indult. A kutyák a Rex állatszigetre kerültek.

Moslékot ettek - Állatmentő Liga FB-oldal


Már jó helyen vannak - Állatmentő Liga FB-oldal


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.