Bűntettek

Triplázott a gyújtogató férfi - emberölés, rongálás, állatkínzás a vád

A 44 éves férfi felgyújtotta a vele közösen gazdálkodó és neki lakhatást biztosító nő házát. Egy borjú eltűnése váltott ki ekkora botrányt.

2016.03.31 12:54MTI

Több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete, rongálás és állatkínzás miatt emelt vádat egy Pápa melletti településen tavaly tavasszal gyújtogató férfi ellen a Veszprém Megyei Főügyészség.

A főügyészség csütörtöki közleményében azt írta, a 44 éves férfi felgyújtotta a vele közösen gazdálkodó és neki lakhatást biztosító nő házát, miközben a sértett és annak két hozzátartozója is az épületben volt.

A vádirat szerint egy borjú eltűnése váltott ki vitát a vádlott és a sértett között. Az asszony felszólította a férfit, hogy hagyja el a házat, de az rátámadt és fojtogatni kezdte. A bántalmazásnak a nő lánya és annak barátja vetett véget. A férfi ekkor távozott, de később visszatért a házhoz, és a fészerben talált gázolajjal és benzinnel felgyújtotta az épületet.

A lakásban lévő három embernek sikerült elhagyni a házat, az épületben keletkezett károkon túl azonban a tűzben megrongálódtak mindhárom sértett ingóságai, valamint tenyészfürjek, fürjfiókák és egy kutya is elpusztult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.