Így került rendőrskézre

Lefotózta a pap a templomi betörőt

Lefotózta a helyi plébános, így került rendőrkézre az a férfi, aki betört egy templom melléképületébe Mátészalkán.

2016.03.21 10:50Havariapress

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város egyik lelkésze vasárnap napközben vette észre, hogy a templom udvari melléképületének üvegezett ajtaja be van törve, és azon éppen egy férfi mászik kifelé.

A plébános előkapta a mobiltelefonját és lefotózta a behatolót, majd miután az illető elmenekült a helyszínről, értesítette a rendőröket.

A fénykép láttán az egyenruhások könnyűszerrel azonosították a betörőt, egy 44 éves helyi lakost, akit rövid idő alatt elfogtak és előállítottak a városi kapitányságra.

A lopás kísérletével meggyanúsított férfi a kihallgatásán azt állította, hogy a bűncselekmény előtt többféle gyógyszert vett be és alkoholt is fogyasztott, a templomba pedig azért ment, mert a tiszteletes előtt akarta megfogadni, hogy nem iszik többet.

Közben azonban meggondolta magát, és inkább a perselypénzt próbálta meg megszerezni, ez azonban a lebukása miatt nem sikerült neki.

A többszörösen büntetett előéletű gyanúsítottat a kapitányságon őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.