Hamis a baba

Teljesen valódinak tűnő álrendőröket fogtak a BRFK nyomozói - videóval

Az érdi társaság tagjai az eredetihez megtévesztésig hasonlító egyenruhában csöngettek be idős emberekhez arra hivatkozva, hogy leltárt kell készíteniük az értékeikről. A lakásban aztán elterelték a figyelmüket, és meglopták őket.

2016.02.12 12:46ma.hu
police.hu

Összesen több százezer forintnyi készpénzt és ékszert vittek el az idős emberektől.

Az álrendőrök az igazihoz megtévesztésig hasonlító egyenruhában csöngettek be idős emberekhez. Egyik meglopott áldozatuk az M1 Híradónak azt mondta, fel sem merült benne, hogy nem igazi rendőrökkel van dolga.
A három álrendőr, miután bejutott a lakásba, azt kérte az asszonytól, hogy mutassa meg az ékszereit, mert le kell azokat fényképezniük, az otthon lévő készpénzt pedig meg kell számolniuk. Amikor a nő eleget tett a felszólításnak, elterelték a figyelmét és ellopták az értékeit. A tolvajok a gyanú szerint legalább három alkalommal fosztottak ki idős embereket. Összesen több százezer forintnyi ékszert, illetve készpénzt vittek el. Egy Balassi Bálint utcai lakásból értékes festményeket is elloptak.

A BRFK nyomozói akkor fogták el őket, amikor egy józsefvárosi zálogházban értékesíteni akarták az ékszereket. Autójukban megtalálták az egyenruhát, de előkerült a lopásnál használt jelvény, bilincs és rendőrsapka is.


Az illetékes kerületi ügyészség a két férfi és egy nő előzetes letartóztatására tett indítványt háromrendbeli lopás bűntette, illetve vétsége miatt. A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak mindhárom esetben rendőröknek adták ki magukat és a sértetteket ily módon megtévesztve a lakásukból különböző értékeket tulajdonítottak el - ,mondta el a Híradónak Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Közben újabb akcióikra derült fény, így már összesen öt lopással gyanúsítják őket.

A három érdi és egy tárnoki gyanúsított közül ketten előzetesben, ketten pedig házi őrizetben vannak. A rendőrök szerdán a negyedik álrendőrt is elfogták. A bíróság délelőtt elrendelte házi őrizetét. Közben újabb akcióikra derült fény, így már összesen öt lopással gyanúsítják őket. A három érdi és egy tárnoki gyanúsított közül egy előzetesben, hárman pedig házi őrizetben van. A rendőrök szerdán a negyedik álrendőrt is elfogták. Letartóztatásáról ezekben a percekben dönt a bíróság. Közben újabb akcióikra derült fény, így már összesen öt lopással gyanúsítják őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.