Illegális bevándorlás

Bujkáló embercsempészt fogtak el a szabolcsi rendőrök Budapesten

Hamis okmányokkal csaknem egy évig bujkált az ukrán férfi.

2016.02.04 13:50MTI

A szabolcs-szatmár-bereg megyei főkapitányság szóvivője, Fülöp Gergely elmondta, hogy a 46 éves férfit egy fővárosi gyorsétteremben vették őrizetbe, és elfogásakor is hamis iratokkal próbálta igazolni magát. Egy másik álnevén a Győri Törvényszék is körözte az ukrán állampolgárt, ugyancsak embercsempészés miatt.

A férfi csaknem egy évvel ezelőtt hét afgán állampolgárnak nyújtott pénzért segítséget, hogy Ukrajnán keresztül az Európai Unió területére jusson.

Az illegális bevándorlókat tavaly február 28-án Sonkádon fogták el a rendőrök, az őket segítő ukrán férfinak azonban sikerült elmenekülnie a helyszínről. Kézre kerítésére nyomozás indult, körözést adtak ki ellene, és a kutatómunka most vezetett eredményre - ismertette a szóvivő.

Az embercsempésznek volt egy magyar segítője, ellene a rendőrség tavaly szeptemberben vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást, és tart a büntetőeljárás ellene.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.