Illegális bevándorlás

Vádat emeltek a migránsokat gépkocsiba zsúfoló embercsempész ellen

A szerb férfi 32 afgán migránst zsúfolt be gépkocsijába, hogy a zöldhatár közeléből Ausztriába vigye őket.

2016.02.02 09:22MTI

A férfit a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével vádolják.

A vádirat szerint a férfi Szerbiában állapodott meg megbízóival, hogy ötszáz euró ellenében mások által a zöldhatáron átkísért embereket Mórahalom közeléből Ausztriába visz. Július elsején a tompai határátkelőhelynél, egy őrzött parkolóban előkészített gépkocsi várta. Egy előre egyeztetett helyen vette föl utasait, de röviddel indulás után a rendőrök megállították.

Bár a járművet átalakították, érdemi szellőzése nem volt, húsz perc elteltével már jelentkeztek volna az oxigénhiány tünetei, és a nyári meleg miatt fennállt a túlmelegedés, a hőguta veszélye is. A sötét, levegőtlen autóban a kényelmetlen testhelyzet és a zsúfoltság miatti az emberek már 10-15 perc után jelentős testi, lelki gyötrelemnek voltak kitéve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.