Rendőrség

Angliában bujkált az életveszélyes bántalmazó

Több mint két év után, Angliában fogták el a rendőrök, nemzetközi elfogatóparancs alapján azt a férfit, aki a gyanú szerint életveszélyesen megsebesítette egy vitapartnerét 2013 nyarán Vasváron.

2016.01.28 12:28Havariapress

A Vas megyei városban 2013. augusztus 11-én hajnalban veszett össze egy helyi lakos és egy másik, akkor még ismeretlen férfi. A vita hevében a támadó hanyatt lökte a sértettet, aki emiatt súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett, az elkövető ennek ellenére segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt, majd a rendőrségi eljárás elől külföldre menekült.

A Vas megyei nyomozók ugyan rövid időn belül felderítették a kilétét, és miután megtudták, hogy a 21 éves körmendi férfi feltehetőleg az Egyesült Királyságban tartózkodik, kezdeményezésükre a Szombathelyi Járásbíróság 2014. január 7-én európai elfogatóparancsot is kiadott vele szemben.

Az angol hatóságok azonban így is csak több mint két év után, ez év január 13-án tudták elfogni a keresett fiatalt. A gyanúsított kiadására a magyar és brit hatóságok együttműködésének eredményeként ez év január 27-én került sor a ferihegyi repülőtéren, ezt követően a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette a férfit és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.