Lapszemle

Sok fiatalkorút ért szexuális bántalmazás tavaly

A rendőrségen összesen 354, a fiatalkorúak sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal összefüggő eljárás zárult le tavaly.

2016.01.21 07:59MTI

A statisztika szerint a 14 és 17 év közötti fiatalokkal szemben elkövetett szexuális bántalmazások közül a legtöbb, 77 esetben szeméremsértés miatt indult nyomozás, ezt követte a gyermekpornográfia miatt zajló 69 ügy lezárása, szexuális erőszak miatt pedig 55 eljárást fejezett be az ORFK - írja a Magyar Idők.

Az elmúlt évben hét alkalommal erőszakos közösülés, három esetben megrontás, két ügyben pedig prostitúció elősegítése miatt zárt le eljárást a rendőrség. Az ORFK a bűncselekmények egyikében sem közölte az áldozatok nemét, sem az esetleges vádemelési indítványok számát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.