Vádemelési javaslattal zárult a nyomozás

Úttestre feküdt, emiatt halt meg egy autós

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség azzal a férfival szemben, aki egy éve tisztázatlan okokból lefeküdt az úttestre az 52-es főúton, és ezzel halálos karambolt idézett elő.

2016.01.07 13:37Havariapress

A nyomozás adatai szerint a mostani ügy gyanúsítottja, egy 50 éves kecskeméti férfi tavaly január 14-én este sötét ruházatban, láthatósági mellény viselése nélkül gyalogolt az 52-es főút kiskunsági szakaszán, amikor a 10-es kilométerszelvényben keresztben lefeküdt az úttestre a Kecskemét felé vezető sávban.

Ekkor érkezett oda egy Kecskemét irányába tartó teherautó, melynek vezetője - miután észlelte, hogy egy ember az úttesten keresztben fekszik - a baleset elkerülése érdekében félrerántotta a kormányt, így az összeütközött a szemből érkező, szabályosan haladó személyautóval.

A baleset következtében a személyautó vezetője, egy 24 éves csongrádi férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, a jobb első ülésen utazó 24 éves szentesi nő pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Az úton fekvő férfi a balesetet követően elhagyta a helyszínt, anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a balesetben megsérült-e valaki.

Az igazságügyi és műszaki szakértői vélemények szerint mindkét gépjármű a megengedett sebességhatár alatt közlekedett, a sérültek biztonsági öve is be volt kötve, a teherautó vezetője pedig féktávolságon belül észlelte az úton keresztben fekvő férfit, a féktávolságon kívüli észlelésre lehetősége sem volt.

Mindezek alapján a rendőrség emberölés, súlyos testi sértés és segítségnyújtás elmulasztása miatt is eljárást indított a kecskeméti férfival szemben.

Az ügy nyomozása a napokban lezárult, s a Bács-Kiskun Megyei Rendőr főkapitányság Vizsgálati Osztálya vádemelési javaslattal küldte meg az eljárás során keletkezett iratokat a Kecskeméti Járási Ügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.