Bűncselekmény

A balesetes átveréssel milliós összeget szerzett egy telefonos csaló

Több mint egymillió forintot szerzett egy idős asszonytól egy ismeretlen trükkös csaló Óbudán, a rendőrség a lakosság segítségét kéri az elkövető azonosításához.

2016.01.01 14:03Havariapress

Az elkövető december 22-én késő este hívott fel egy idős óbudai lakost annak vezetékes telefonján, majd azt állította, hogy ő az asszony lányának egyik ismerőse, a lány pedig balesetet szenvedett, ezért készpénzre van szüksége. A sértett nem fogott gyanút, és a telefonáló kérésére több mint egymillió forintot adott át a csalónak, aki még aznap este megjelent az asszony Szentendrei úti lakásánál, hogy átvegye a pénzt.

A férfi Szabó Gáborként mutatkozott be, másnap azonban kiderült, hogy az általa elmondottakból semmi sem igaz, ezt követően a sértett családja feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozók egy 30 év körüli, körülbelül 185 centiméter magas, rövid szőke hajú férfit keresnek a bűncselekmény miatt, aki az eset idején kék farmernadrágot és kapucnis, szürke dzsekit viselt.

A rendőrség kéri, hogy aki a police.hu oldalon közzétett fotó alapján felismeri a csalót, vagy bármit tud a kilétéről, az értesítse a III. kerületi rendőrkapitányságot, vagy tegyen bejelentést az ismert segélyhívó telefonszámok bármelyikén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.