Pest megyében

Sorra látogatta a "nagyszülőket" az unokázó csaló

Őrizetbe vették a rendőrök azt a férfit, aki eddig ismeretlen társa segítségével több idős embert csapott be Dunaharasztiban, magát a sértettek unokájának kiadva.

2015.11.11 09:47Havariapress

A Pest megyei kisvárosban október közepe óta számos idős ember kapott váratlan - többnyire éjszakai - telefonhívást, melyben a telefonáló a hívott fél unokájának adta ki magát, és szorult helyzetére hivatkozva sürgősen pénzt kért a sértettől. Elmondta azt is, hogy a pénzért egy barátja fog elmenni, ily módon a páros mostanáig jelentős mennyiségű készpénzt és ékszereket csalt ki az idős sértettektől.

Az ügyekben indított nyomozás e hét hétfőn vezetett eredményre, a szigetszentmiklósi rendőrök ugyanis azonosították, majd el is fogták a tettesek egyikét, egy 27 éves esztergomi férfit.

A gyanú szerint ő volt, aki telefonon felhívta a kiszemelt áldozatokat, lakásából több olyan telefonkészülék is előkerült, amiket feltehetően a bűncselekmények elkövetéséhez használt. A férfit a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságon őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását is, társa után tovább folyik a nyomozás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.