Vádemelés

Bíróság elé állhat a lengyel cserbenhagyó

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség azzal a lengyel teherautóssal szemben, aki elgázolt egy gyalogost a Kisalföldön, majd elhajtott a helyszínről, s csak napokkal később került rendőrkézre a rédicsi határátkelőné.

2015.12.31 08:57Havariapress

A Győr-Moson-Sopron megyei Beled külterületén október 18-án késő éjjel haladt egy Iveco típusú kisteherautó a 86-os főúton, amikor a 126-os kilométerszelvényben elütött egy szabályosan közlekedő gyalogost. A gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, ennek ellenére a sofőr a baleset után segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. A baleset feltételezett okozóját és járművét október 22-én délelőtt, a rédicsi határátkelő belépési pontjánál tartóztatták fel a rendőrök. Az ügyben indított szakértői vizsgálatok megállapították, hogy a helyszínen rögzített törmelékek abból a törött lámpaburából származtak, amit a sérült Iveco átvizsgálásakor lefoglaltak a határrendészek. A 45 éves lengyel sofőrrel szemben ez alapján halálos baleset gondatlan okozásának vétsége, valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt indult büntetőeljárás a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon. A nyomozás a napokban lezárult, s az ügy iratait a rendőrök vádemelési javaslattal adták át az illetékes ügyészség részére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.