Lezárták az intézményhez vezető utat

TEK-akció zajlik egy óbudai iskolánál

A gyerekeket vagy egy biztonságos terembe terelték, vagy a Kiscelli Múzeum épületébe vitték át.

2015.12.09 13:19MTI
MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrség és a Terrorelhárítási Központ(TEK) munkatársai is intézkednek Budapesten, egy III. kerületi iskolánál szerda délután - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.

Több hírportál azt írta: a budapesti Kiscelli közben található British International Schoolt bombariadó miatt ürítették ki.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy a környéken több utcát is lezártak a hatóságok, illetve géppisztolyos rendőrök cirkálnak a területen. Ezért a környező utcákban torlódik a forgalom.

A Kiscelli közt a Remetehegyi út felől teljes egészében lekordonozták, a kordont pedig rendőrök, illetve a TEK munkatársai vigyázzák. A sajtó munkatársai a kordon előtt várakoznak.

Ugyanakkor az utcába benézve rendőrök, illetve civilek, feltehetően diákok mozgása tapasztalható.

Az M1 információi szerint óra közben a tanárok egy "biztonságos" terembe terelték a diákokat és felhívták a szülőket, hogy mielőbb menjenek értük. Más információk szerint egyes diákok a közeli Kiscelli Múzeumban várják szüleiket.

MTI/Mihádák Zoltán


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.