Tata

Házbontásnál halt meg a segédmunkás - vádat emeltek a vállalkozó ellen

A munkához azonban nem épített állványt, és más módon sem gondoskodott a magasban dolgozókról.

2015.12.09 09:19MTI
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Halált okozó, gondatlan veszélyeztetés miatt emeltek vádat egy 42 éves vállalkozó ellen, akinek a munkása lezuhant a falról házbontás közben és a helyszínen meghalt - tájékoztatott a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szerdán.

Reszl Ildikó főügyész közölte: a férfi segédmunkásokra bízta az épület lebontását, a munkához azonban nem épített állványt, és más módon sem gondoskodott a magasban dolgozókról.

Az egyik munkás a fal tetején egy betongerendát próbált csákánnyal elmozdítani, a szerszám azonban kicsúszott a gerenda alól. A férfi egyensúlyát vesztve a ház külső teraszára zuhant, koponya- és arccsonttörést szenvedett, és a helyszínen meghalt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.