Merényletek Párizsban

Megvan az újabb tömeggyilkos terrorista!

A francia rendőrség azonosította a harmadik terroristát is, aki a Bataclannál mészárolt.

2015.12.09 09:00ma.hu

A párizsi merényletek elkövetői közül már csak egy terrorista maradt, akit sokáig nem sikerült a nyomozóknak azonosítaniuk. A legfrissebb lapértesülések szerint végül összeállt minden, és a 23 éves strasbourgi Foued Mohamed Aggadot gyanúsítják a támadással. A férfi még 2013 végén utazott Szíriába testvérével és barátaival. Legtöbbjüket tavaly tavasszal letartóztatták, mikor visszatértek Franciaországba, de Aggad továbbra is távol maradt. A két másik merénylő a Bataclanban a 29 éves Omar Omar Ismail Mostefai és a 28 éves Samy Amimour volt. Aggadot a DNS-e alapján azonosították.

A Bataclan kijárata a támadás éjjelén


Screenshot

November 13-án miután a Stade de France nemzeti stadionnál három öngyilkos merénylő felrobbantotta magát, Párizs belvárosában egy másik háromtagú terrorkommandó lépett akcióba. A X. és XI. kerületben a belga-marokkói Abdelhamid Abaaoud vezetésével öt kávéház, bár és étterem teraszán öltek meg 39 embert. A támadások végén a kommandó egyik tagja, Brahim Abdeslam egy hatodik helyen, a Comptoir Voltaire nevű kávézóban felrobbantotta magát, de önmagán kívül nem ölt meg senkit. Eközben egy harmadik kommandó behatolt a Bataclan nevű koncertterembe, ahol három dzsihadista kilencven embert ölt meg.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.