A gránátot csakfedezékből eldobva lehet alkalmazni

Magyar gyártmányú gránátot dobtak a pártirodára

Kizárólag a honvédség és a rendőrség számára értékesített a balatonfűzfői gyártó azokból a magyar gyártmányú kézigránátokból, amelyek egyikére hétfőn reggel, az újpesti MSZP-iroda előkertjében talált rá a pártiroda gondnoka.

2008.10.21 07:25HavariaPress

A 93 mintájú katonai védő kézigránát burkolata ötezer darab apró acélgolyót rejt, működésbe lépése esetén öt méteres sugarú körben mindenkit megöl, s a távolabb állóknak is súlyos sérüléseket okoz. Használata szakszerűtlen kezelés esetén rendkívül veszélyes, a honvédségnél is csak fedezékből eldobva lehet alkalmazni.

Az újpesti Nádor utcában talált gránát származásának kiderítésére ezért a Katonai Biztonsági Hivatalt is bevonták a vizsgálatba. A pártirodánál előző este talált fenyegető levelet jelenleg írásszakértők vizsgálják, illetve azt is megpróbálják kideríteni, hogy a levél és a gránát között lehet-e összefüggés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.