A szerkezet óriási pusztítást végzett volna

Képek a helyszínről: Éles gránátot dobtak be az MSZP újpesti irodájának udvarába

Kibiztosított, éles gránátot dobtak be az MSZP újpesti irodájának udvarába feltehetőleg még vasárnap este; a hétfő reggel megtalált szerkezetet a tűzszerészek helyben hatástalanították és szétszerelték. Ha a szerkezet felrobbant volna, az egész környéket hatalmas detonáció rázta volna meg - közölte a helyi pártelnök az MTI-vel. Az iroda ellen nem ez volt az első támadás.

Kibiztosított, éles gránátot dobtak be az MSZP újpesti irodájának udvarába képgaléria

2008.10.20 11:39MTI

Trippon Norbert a biztosítást végző tűzszerészekre hivatkozva a robbanás lehetséges hatásáról szólva azt mondta: "ameddig a szem ellát", a szerkezet óriási pusztítást végzett volna. A IV. kerületi Nádor utcai iroda környékét korábban ötszáz méteres körzetben kiürítették, kutyákkal vizsgálták át az iroda udvarát. Nem jártak a BKV-autóbuszok sem. A gránátot hétfő délelőtt a tűzszerészek hatástalanították és szétszerelték.

élre helyreállt a rend: a gránátot a tűzszerészek elszállították, és a forgalom megindult az addig lezárt Nádor utcában is - mondta a helyi pártelnök.

Vasárnap este érkezett lakossági bejelentés a helyi rendőrkapitányságra arról, hogy "valami gyanúsat" észleltek az irodánál, ám a rendőrök akkor még nem találtak semmit. A reggeli nyitáskor az iroda egyik munkatársa vette észre az udvarban szerkezetet. Az ekkor riasztott rendőrök tűzszerészeket is hívtak a helyszínre, akik megállapították, hogy éles gránátról van szó, ezért azonnal kiürítették a környéket - mondta az MSZP helyi elnöke.

Trippon Norbert közölte azt is, kiderült, hogy egyik munkatársuk előző este az udvaron talált egy "primitív hangú", fenyegető levelet, amelyben az állt, hogy minden kommunistát felrobbantanak a forradalom évfordulója alkalmából. Az újpesti MSZP-elnök elmondta: nem ez volt az első eset, hogy az irodát megtámadták, legutóbb például macskaköveket dobtak be az épületbe. Burány Sándor, az MSZP budapesti szervezetének elnöke hétfői közleményében azt írja: minden eddiginél durvább támadás érte az MSZP egyik irodáját.

Egy évvel ezelőtt ismeretlen tettesek Molotov-koktélokkal próbálták felgyújtani az MSZP több budapesti irodáját, pár hónappal később pedig - szintén ismeretlenek - fehér port tartalmazó borítékot küldtek szinte minden budapesti MSZP-irodába. "Ez a támadás már nem idétlen és rosszízű tréfa, hanem konkrét, életveszélyes fenyegetés. Nem az elkövetőkön múlott, hanem a vak szerencsén, hogy nem sérült meg és nem halt meg senki. Az iroda ötszáz méteres sugarában helyezkedik el a kerületi mentőállomás, a kerületi gyógyszertár, valamint a helyi busz is ott kanyarodik el az iroda előtt."

Burány Sándor szerint "tűrhetetlen, hogy idáig merészkedtek a szélsőséges csoportok", ezért arra kéri a politikai pártokat, a civil szervezeteket és azok vezetőit, hogy határolódjanak el az ilyen cselekedetektől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.