Ékszereket, elektronikai eszközöket vittek

Betöréses lopássorozat gyanúsítottjait fogták el Budapesten

A testvérpár öt hónap alatt negyvenkilenc budapesti lakásba tört be, és onnan könnyen mozdítható értéktárgyakat, jellemzően ékszereket, kisebb elektronikai eszközöket lopott el, amelyeket később zálogházakban vagy az interneten értékesített.

2015.11.18 12:31MTI

Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitányának bűnügyi helyettese a témában tartott szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy az okozott kár mintegy 46 millió forint. A két gyanúsított, a 40 éves és a 46 éves budapesti férfi előzetes letartóztatásban van.

A rendőr alezredes közölte, a férfiak Budapest gazdagabbnak számító kerületeiben követték el a lopásokat: jellemzően a XXII., a XI., a XII., a XIV., a XV. és a XVI. kerületben.

Az elkövetők előzetesen felmérték a helyszíneket, megszerezték a lakások telefonszámát, és ahol nem vettek fel a telefont, oda betörtek. Felfeszítették a terasz- vagy a bejárati ajtót, így jutottak be az ingatlanokba. Az ellopott értéktárgyakat később zálogházakban és az interneten értékesítették, sokszor a saját nevükben adtak fel hirdetéseket.

Terdik Tamás beszámolt arról is, hogy a gyanúsítottak a lopásokat általában éjszaka vagy késő délután követték el, és pár perc alatt elhagyták a helyszínt. A testvérpár megosztva dolgozott, az egyikük mindig a kocsiban maradt, míg a másik végrehajtotta a betörést és a lopást, és azután együtt kocsival távoztak a helyszínről. A lopássorozatnak 93 sértettje van.

A rendőr alezredes elmondta, hogy a férfiak hetente többször is betörtek, az egyik alkalommal 1,5 millió forint készpénzt és értékeket vittek el.

A testvérpárt az idén április elején fogták el, az egyik férfi részbeni beismerő vallomást tett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.