Őrizetben a "hősszerelemes"

Nem jött be a betörőnek a romantikus fedősztori

Romantikus fedőtörténettel és alapos magyarázattal próbálta leszerelni a rendőröket az a férfi, akinek autójában betörőszerszámokat, kocsiján pedig hamis rendszámot találtak Komáromban. A ,,hősszerelmest" legalább egy tényleges betöréssel is meggyanúsították, ami miatt őrizetbe is került.

2015.11.12 11:48Havariapress

A komáromi rendőrség egyik körzeti megbízottjának szerdán telefonált egy helyi idős asszony, aki elmondta: látta, amint a háza előtt parkoló, számára ismeretlen autón a gazdája átragasztotta a rendszámot, s ezt elég gyanúsnak találta.

A bejelentést követően a rendőrök perceken belül megtalálták a járművet, amelyről gyorsan kiderült, hogy nemcsak hamis rendszám van rajta, de az utasterében símaszk, kesztyű és több, lakásbetöréshez használható szerszám is rejlik.

Az egyenruhások kérdéseire a 36 éves váci férfi igyekezett részletes magyarázatot adni, hogy hol és milyen legális célra használta a gyanús szerszámokat; a városban való tartózkodását azzal indokolta, hogy korábbi barátnője miatt nosztalgiát érez a település iránt; azt viszont nem akarta, hogy a nő családja felismerje a kocsiját, ezért ragasztott rá új rendszámot.

Amikor azonban a komáromi nyomozók értesítették a különös esetről a szomszédos rendőrkapitányságokat is, kiderült, hogy a tatai nyomozók a rendelkezésükre álló adatok alapján azt gyanítják, hogy épp ez a férfi lehetett az, aki október 30-án feltört és kirámolt egy tatai családi házat, pénzt és ékszereket ellopva onnét.

A tatai kapitányságon ezért őrizetbe is vették a gyanúsítottat és kezdeményezték előzetes letartóztatását, betöréses lopás miatt, emellett azonban a férfinak számot kell adnia a rendszámának meghamisításával kapcsolatban is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.