Vackor iskolába ment

Lelőtték a középiskolába betörő fekete medvét

Nyugtató lövedékkel próbálták elkábítani, ám a sikertelen akció után az üvöltő állatot végül az iskola folyosóján lelőtték.

2015.10.13 19:54MTI
freedigitalphotos.net/adam

Lelőttek egy fekete medvét Északkelet-Kínában, miután nagy riadalmat keltve betört egy középiskolába - jelentette helyi forrásból a kínai média kedden.

A medve állítólag végigcammogott egy kukoricáson, majd betörte a Zsaoho 3-as számú iskola kollégiumának és tantermeinek ablakait még hétfőn reggel. A hívatlan betolakodó besétált az oktatási intézmény épületébe, amiről a kínai online médiában felvételeket is közöltek.

A diákokat létrák segítségével sikeresen evakuálták, mielőtt a kivonuló rendőrök megpróbálták a közepes termetű medvét nyugtató lövedékkel elkábítani. A sikertelen akció után az üvöltő állatot végül az iskola folyosóján lelőtték.

A beszámolók szerin a Hejlungcsiang tartományi Zsaoho megye Oroszországnak azon területeivel határos, ahol természetes környezetükben élnek az ázsiai fekete medvék. Ugyanitt augusztusban egyikük már váratlanul meglátogatott egy helyi üzemet, de az a példány megúszta a kirándulást: miután elkábították, visszavitték az erdőbe.

Az ázsiai fekete medvékről azt tartják, hogy bár általában nyugodt természetűek, az emberek, akik a hagyományos gyógyászatban használt testrészeikért gyakran csapdát állítanak nekik, vagy fegyverrel elejtik őket, könnyen váltanak ki belőlük agresszivitást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.