Nagyszabású akció

Hat nap alatt nyolc embercsempész került rendőrkézre

Hat napon belül nyolc olyan embert fogtak el a készenléti rendőrök, akik valamilyen, embercsempészethez köthető tevékenységet végeztek.

2015.11.07 12:13Havariapress

A Délkelet-európai Rendészeti Együttműködési Központ e hétre szervezett közös akciót az embercsempészet, valamint ebben kapcsán a háttérben működő szervezett bűnözői csoportok felszámolása érdekében; a műveletben Magyarországon kívül, további 11 ország vett részt.

Magyar részről a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai vettek részt az akcióban, melynek hat napja alatt - több büntetőeljárás kapcsán - hét embert fogtak el embercsempészés, egy nyolcadikat pedig jogellenes tartózkodás elősegítése miatt.

A gyanú szerint az elfogott embercsempészek vagy szállítóként vagy ,,előfutárként" vettek részt a bűncselekményekben, anyagi ellenszolgáltatás fejében.

A nyolcadik férfit pedig azzal gyanúsítják, hogy 2014. október végétől december elejéig szinte napi rendszerességgel szállásolt el budapesti lakásában négy és tíz fő közötti számban - vagyoni haszonszerzés céljából - illegális migránsokat, segítséget nyújtva ezzel a jogellenes tartózkodásukhoz.

Az elfogottak közül három embercsempészéssel gyanúsított férfit az illetékes bíróság már előzetes letartóztatásba helyezett, a többi gyanúsított szabadlábon védekezik. Velük szemben a további eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.