Bűncselekmény

Holdtöltekor orvvadászott a munkanélküli hentes

Vádat emelt az ügyészség egy orvvadász ellen, aki két éven át árulta a saját maga által lőtt és feldolgozott vadat Egerbocs községben.

2015.11.05 09:29Havariapress

A vádirat szerint a Heves megyei faluban élő 37 éves férfi éveken át rendszeresen űzött orvvadászatot az engedély nélkül tartott fegyverével, a település környéki erdőkben, az elejtett vadakat pedig otthonában eladásra dolgozta fel. A férfi 2013-ban, munkanélkülivé válva döntötte el, hogy ily módon oldja meg a megélhetését, ezért a már korábban beszerzett, szovjet gyártmányú hangtompítós puskájával rendszeresen kezdte járni a környező erdőket éjszakánként, különösen holdtölte idején.

Az eltelt időszak alatt legalább három gímszarvas bikát és egy vaddisznót lőtt ki, melyek húsából - betanított hentesként szerzett, korábbi ismereteit felhasználva - általában kolbászt készített, a házának hátsó udvarán kialakított, füstölővel is felszerelt részen.

Az elsőrendű vádlott az ügyészség szerint a vadak jogtalan elejtésével legalább 2.150.000 forint kárt okozott az illetékes vadásztársaságnak. Bíróság elé kerülhet a férfi egy segítője is, aki - anélkül, hogy a vadhús eredetével tisztában lett volna - segítséget nyújtott annak mélyhűtésében és tárolásában. Ő szándékos bűncselekményt azzal követett el, hogy 2014 decemberében hazavitt Egerbocs határából egy állítása szerint ott talált, ismeretlenek által kilőtt szarvasborjút, mintegy százezer forint kárt okozva a vadászati közösségnek.

Az Egri Járási Ügyészség az elsőrendű vádlottra börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását kérte a bíróságtól, illetve azt, hogy a vadászpuskáját kobozza el tőle; a másodrendű vádlott a bűnösségének kimondása esetén pénzbüntetésre számíthat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.