Elfogták őket

Több kerületben is lecsaptak a telefonrablók

Elfogta a rendőrség azt a két férfit, akik a gyanú szerint több fővárosi kerületben is elkövettek mobiltelefon-lopásokat és -rablásokat az elmúlt két hétben.

2015.11.04 14:04Havariapress

A nyomozás eddigi adatai szerint a két férfi október 23. óta legalább négyszer támadott meg járókelőket a főváros különböző pontjain, hogy megszerezzék a sértettek mobiltelefonjait.

Több esetben párban "dolgoztak", de olyan is előfordult, amikor csak a fiatalabbik elkövető vett részt a bűncselekményben. Volt, amikor a pontos időt kérdezték meg a kiszemelt áldozattól, aki egy buszmegállóban várakozott, és így szerezték meg az illető telefonját, és volt olyan nap is, amikor egymás után három hasonló bűntényt is elkövettek, minden előzezetes szóváltás nélkül megütve és kirabolva a balszerencsés tulajdonosokat.

A legdurvább eset október 28-án este ugyancsak egy zuglói buszmegállóban történt, ahol a sértett megpróbálta visszatartani a támadók egyikét a kabátjánál fogva, ám a férfi a földre lökte a nőt, majd autójába ülve áthajtott az egyik lábán.

A két bűnöző elfogását az tette lehetővé, hogy a nyomozóknak sikerült megtudniuk a páros által használt kocsi rendszámát, így október végétől már célzottan keresték a rablókat.

A keresett gépkocsit végül e hét hétfőn dél körül, a VII. kerületi Kazinczy utcában fedezték fel a rendőrök, ezért feltartóztatták a kocsit és elfogták a benne ülő férfit. Miután a rabló páros másik tagja megtudta, hogy társa lebukott, kedden délután ő maga is feladta magát a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

Gyanúsítotti kihallgatásukat követően mindkét férfit őrizetbe vették, velük szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztálya folytatja le, egyúttal előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.