A Tisza-tónál

Elsőbbségadás helyett halálra gázolta a terepjáró a kerékpárost

A balesethez riasztott mentők a megsérült kerékpárost mentőhelikopterrel kórházba vitték, ám pénteken hajnalban, a kórházban elhunyt.

2015.09.18 09:27Havariapress

A kórházban életét vesztette az a kerékpáros férfi, akit elgázolt egy terepjáró csütörtökön este a Tisza-tó közelében. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Abádszalók belterületén fél hat körül hajtott be a Május 1. út és az Aladár utca kereszteződésébe egy terepjáró, amikor elütött egy ott haladó kerékpárost. A balesethez riasztott mentők a megsérült kerékpárost mentőhelikopterrel kórházba vitték, ám a 69 éves helyi lakos az orvosi ellátás ellenére pénteken hajnalban, a kórházban elhunyt.

A helyszínelést végző rendőrök megállapításai szerint a balesetet az okozta, hogy a terepjáró vezetője a kereszteződésben - a kihelyezett jelzőtábla utasítása ellenére - nem adta meg az elsőbbséget a neki jobbról érkező kerékpárosnak.

A szerencsétlenség további körülményeit a Karcagi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával vizsgálja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.