Haragosok

Terepjáróval akartak elgázolni egy lovast: "Kinyírlak, megöllek!"

Zaklatás miatt emelt vádat az ügyészség egy férfi és felnőtt fia ellen, mert terepjárójukkal üldözték lovon ülő haragosukat, és megöléssel fenyegették.

2015.05.19 08:42MTI

A Zala Megyei Főügyészség szóvivője, Pirger Csaba közölte: a nagykanizsai férfi tavaly június 6-án este kilovagolt nagybakónaki birtokáról a József-hegyre, amikor észrevette, hogy egy autó mögé ér. A jármű vezetője nem kerülte ki a lovast, hanem lassított, majd bőgetni kezdte a kocsi motorját.

Miután a lovas látta, hogy a zöld terepjáróban haragosai ülnek, kitért az autó elől és ügetve Kisrécse felé indult. A gépkocsit vezető 27 éves férfi és a mellette ülő 52 éves apja követték őt. Amikor mellé értek, az apa megfenyegette - "Most ki fogunk nyírni!" -, a fiának pedig azt mondta, hogy üsse el.

Mintegy kétszáz méter megtétele után a terepjáró a ló elé vágva lefékezett, emiatt az állat kisebb erővel a kocsi hátuljának ütközött és megsérült az orra. A megriadt állat felágaskodott, de lovasának sikerült a gépkocsi mögül kitérnie, majd többször irányt változtatva menekülni próbált üldözői elől. Ők azonban követték, miközben az idősebb férfi azt üvöltözte, hogy "Kinyírlak! Megöllek!".

Amikor az üldözött lovasnak sikerült olyan területre érnie, ahová a terepjáró már nem tudta követni, értesítette a rendőrséget.

A két férfi ellen zaklatás miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.