Sziget

Rendőrség: biztonságosabb volt a fesztivál, mint tavaly

Biztonságosabb volt fesztiválozni idén a Szigeten mint tavaly, ugyanis 2014-hez képest 24 százalékkal csökkent a rendezvényhez kötődő bűncselekmények száma.

2015.08.18 15:31MTI

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint az idén 132 bűncselekmény jutott a rendőrség tudomására és 63 gyanúsítottat fogtak el a rendőrök a fesztiválon; kábítószer-terjesztés miatt 7 embert hallgattak ki, hármukat előzetes letartóztatásba helyezték, egyikük pedig már bíróság elé is került.

A kábítószer-kereskedelmen túl kábítószer birtoklása, zseblopás, sátrak fosztogatása és alkalmi lopás elkövetése miatt kellett intézkednie a rendőröknek - tették hozzá.

Arról is beszámoltak, hogy az idén első alkalommal nem a Szigeten, hanem a rendezvény helyszínétől pár száz méterre állították fel a rendőrség kihelyezett irodáját. Ott a rendőrök a nap 24 órájában biztosították a panaszfelvétel és a feljelentés lehetőségét.

A korábbi évhez hasonlóan idén is eredményes volt az együttműködés a Budapesti Rendőr-főkapitányság, illetve a fesztivált biztosító civil biztonsági szolgálatok között. Ennek is köszönhető, hogy az elmúlt évhez képest csökkent a bűncselekmények száma - közölte a BRFK.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.