Rosszul lett az idős szomszéd

Életet mentett a készenléti rendőr

Életet mentett a készenléti rendőrség egy munkatársa Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

2015.08.12 13:31Havariapress

A Készenléti Rendőrség egyik munkatársa kedden este fél hét körül karcagi otthonában tartózkodott, szolgálaton kívül, amikor észlelte, hogy 84 éves szomszédja a lakása udvarán rosszul lett és összeesett.

A rendőr főtörzsőrmester azonnal az egyedül élő idős férfihoz sietett és miután hogy az magatehetetlen, eszméletlen állapotban van, telefonon értesítette a mentőszolgálatot és tájékoztatta a diszpécsert az általa észlelt tünetekről.

A diszpécser útmutatásainak megfelelően az újraélesztést is megkezdte és szívmasszázst adott az eszméletlen embernek, akinek ellátását pár perccel később az időközben kiérkező mentősök vették át.

Szakorvosi megállapítások szerint a járőrvezető gyors helyzetfelismerése és közreműködése is nagyban segített a beteg állapotának stabilizálásában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.